Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@10:17:40 GMT

احکام مربوط به نیت روزه

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۳۰۱۷۴

نیت روزه چه در ماه رمضان و چه در روزه مستحبی و قضا دارای احکامی است و اگر نیتی انجام نگیرد امکان دارد روزه باطل شود. ناطقان: در هر سال بر همه افراد مکلف، روزه داری در ماه مبارک رمضان واجب است و افراد مکلف و دارای شرایط به قصد قربت الهی از اذان صبح تا اذان مغرب باید روزه بگیرند. داشتن نیت در ایام روزه داری، شرایطی دارد که طبق نظر مراجع تقلید، آنها را در این بخش توضیح می دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شرایط و نکات مهم در مورد نیت انواع روزه قضا، واجب و مستحبی

*چناچه شخص در روزه مستحب و روزه واجبی که وقت آن معین نیست مانند روزه کفاره، اگر قصد انجام کاری که روزه را باطل می کند داشته باشد، یا در انجام آن تردید کند، اگر انجام ندهد و پیش از ظهر دوباره نیت کند، روزه او صحیح است.

* اگر پیش از اذان صبح نیت کند و تا بعد از اذان مغرب بخوابد ، روزه او صحیح می باشد.

*شخص در هر شب از ماه رمضان می تواند برای روزه فردا نیت کند اما بهتر است در اولین شب از ماه رمضان ، برای تمام روزهای ماه مبارک ، نیت روزه را به جای آورد.

* اگر شخصی روزه قضا و یا روزه واجب دیگر بر عهده دارد نمی تواند نیت روزه مستحبی کند . اما اگر این موضوع را فراموش کرده و روزه مستحبی بگیرد ، چنانچه پیش از ظهر به خاطر آورد روزه مستحبی به هم می خورد و می تواند نیت روزه واجب کند ، اما اگر بعد از ظهر به یاد آورد روزه او باطل نمی شود .اگر بعد از اذان مغرب متوجه موضوع شود روزه او صحیح است ، اگر چه بی اشکال نیست.

احکام نیت در روزه

* برای روزه مستحبی می توان از اول شب تا زمانی که به اندازه نیت کردن به اذان مغرب وقت باشد می توان نیت کرد .به عبارتی اگر شخص تا اذان مغرب یکی از کارهایی که موجب باطل شدن روزه می شود را انجام ندهد و نیت روزه مستحبی کند ، روزه او صحیح می باشد.

* اگر شخص در روزهای غیر ماه رمضان، بخواهد روزه بگیرد باید نیت آن را مشخص کند، یعنی مثلا نیت کند که روزه قضا یا روزه ادای نذر می گیرد .اما در ماه رمضان نیازی به نیت کردن نیست زیرا اگر در این ماه روزه دیگری بگیرد و یا فراموش کند که ماه رمضان است و نداند که ماه رمضان می باشد و روزه دیگری را نیت کند ، به منزله روزه ماه رمضان محسوب می شود.

* اگر شخص بداند که ماه رمضان است و از روی عمد نیت روزه غیر رمضان کند، روزه او نه برای ماه رمضان و نه برای نیتی که انجام داده است محسوب نمی شود.

* اگر شخص با نیت روز اول ماه ، روزه بگیرد و بعد متوجه شود که روز دوم و یا سوم ماه است ، روزه او صحیح است.

* اگر قبل از اذان صبح نیت کند و بی هوش شود و در بین روز به هوش آید، بنابر احتیاط واجب باید روزه آن روز را تمام نماید و اگر تمام نکرد،قضای آن را بجا آورد.

احکام نیت

*برای داشتن نیت روزه نیازی نیست که کلمات نیت را در قلب و یا زبان خود بگوید . همین اندازه که برای انجام فرمان خداوند متعال ، از اذان صبح تا اذان مغرب مبطلات روزه را انجام ندهد کافی است .برای اطمینان از روزه خود نیز کمی قبل از اذان صبح تا کمی پس از آذان مغرب نیز این مبطلات را انجام ندهد .

*در هر ساعتی از شب تا پیش از اذان صبح نیت روزه را می توان ادا کرد و گفتن آن بلامانع است.

* اگر شخص شک کند که روز آخر شعبان است یا اول رمضان، و با نیت روزه قضا یا روزه مستحبی و مانند آن روزه بگیرد اما در طی روز متوجه شود که ماه رمضان آغاز شده است باید نیت روزه ماه رمضان کند .

* اگر نداند یا فراموش کند که ماه رمضان است و قبل از ظهر متوجه شود ، چنانچه مبطلات روزه را انجام نداده باشد باید نیت کرده و روزه بگیرد .اما اگر کاری کند که روزه او باطل شود یا بعد از ظهر متوجه ماه رمضان شود ، با اینکه روزه او باطل شده است اما نباید تا اذان مغرب کاری کند که روزه باطل شود . همچنین بعد از اتمام ماه رمضان باید قضای روزه را به جای آورد .

* اگر شخصی کافر قبل از ظهر در ماه رمضان مسلمان شود و حتی از اذان صبح تا آن وقت کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد نمی تواند روزه بگیرد و قضا هم ندارد.

* اگر شخص به اینکه روز آخر ماه شعبان است و یا اولین روز ماه رمضان ف شک کند روزه بر او واجب نیست . اما اگر مایل به گرفتن روزه باشد می تواند نیت روزه رمضان کند ولی اگر نیت روزه قضا و مانند آن بنماید و چنانچه بعد معلوم شود آن روز ، اولین روز ماه رمضان بود است ، روزه ای که گرفته شده است جزئی از روزه های ماه رمضان محسوب می شود .

* اگر در روزه واجب معینی مانند روزه های ماه رمضان از نیت روزه گرفتن برگردد، روزه او باطل است اما اگر نیت کند که چیزی را که روزه را باطل می کند بجا آورد، در صورتی که آن را انجام ندهد روزه اش باطل نمی شود.

* اگر شخص برای روزه واجب غیرمعینی مانند روزه کفاره از روی عمد تا نزدیک اذان ظهر نیت نکند ، اشکال ندارد بلکه اگر پیش از نیت تصمیم داشته باشد که روزه نگیرد یا تردید داشته باشد که بگیرد یا نه، چنانچه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد، و پیش از ظهر نیت کند، روزه او صحیح است.

*اگر شخصی بدون نیت کردن پیش از صبح، تا قبل از ظهر خوابیده باشد و پس از بیدار شدن نیت کند روزه او چه واجب و چه مستحب صحیح است.اما اگر بعد از اذان ظهر بیدار شود نمی تواند نیت روزه واج کند.

نیت روزه

* اگر فرد مریضی پیش از ظهر در ماه رمضان خوب شود و تا آن زمان مبطلات روزه را انجام نداده باشد می تواند نیت کرده و روزه بگیرد، اما اگر بعد از ظهر خوب بود ، روزه بر او واجب نمی باشد.

* اگر روزه معین دیگری به غیر از روزه های ماه رمضان بر شخص واجب باشد مانند روزه نذر، اگر از روی عمد تا اذان صبح نیت نکند روزه او باطل می باشد .اما چنانچ نداند که روزه آن روز بر او واجب است ، فراموش کند و یا قبل از ظهر به خاطر آورد ، اگر مبطلات روزه را انجام نداده باشد ، روزه او صحیح است و در غیر اینصورت باطل می شود.
برچسب ها: نیت ، روزه ، ناطقان ، احکام

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نیت روزه ناطقان احکام روزه را باطل انجام نداده روزه او صحیح اذان صبح انجام ندهد تا اذان مغرب روزه او باطل ماه رمضان ماه رمضان اذان صبح نیت روزه مستحبی مانند روزه روزه بگیرد اگر بعد پیش از ظهر قبل از ظهر روزه واجب روزه قضا اما اگر اگر شخص آن روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۰۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح نور یک کار جهادی و انقلابی است

جانشین فرمانده انتظامی کشور، از طرح نور به عنوان یک کار جهادی و انقلابی در فراجا نام برد و گفت: طرح نور در چارچوب اعتقاد و بصیرت جاری شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار قاسم رضایی، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در آیین تجلیل از استادان مدرسان و گروه‌های علمی برتر فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: آموزش یکی از ارکان اصلی امنیت داخلی و مولفه مؤثر در روابط بین‌الملل است

وی با عنوان این مطلب که معلمی در تعریف کتابت نمی‌گنجد، افزود: بعید می‌دانم در مجموعه بزرگ‌انتظامی کسی نقش معلمی نداشته باشد. در مجموعه انتظامی، چون سازمان انسان محور با انسان‌ها سر و کار دارد.

سردار رضایی ادامه داد: در مجوعه انتظامی آموزش و تعلیم و تربیت یک مسئله بسیار جدی است تعامل با جامعه نیازمند آموزش در بحث‌های اخلاقی مدیریتی رفتاری و…، است.

وی گفت: هفت شاخص است که باید همیشه مورد برسی قرار بگیرد که عبارت از اعتقاد، احکام، اخلاق، بصیرت، مهارت، تخصص و مدیریت، است.

جانشین فرمانده انتظامی کشور افزود: هر مهارتی فرد داشته باشد، اما اعتماد نداشته باشد آسیب پذیر می‌شود. در چارچوب احکام الهی باید کامل اشرافیت داشته باشیم. اخلاق داشتن یکی از ویژگی‌های مهمی است که نمونه آن حاج قاسم سلیمانی که با اخلاقی که داشتند در دل‌های مردم جای گرفتند.

سردار رضایی ادامه داد: مورد بعدی بصیرت مجموعه انتظامی است که طرح نور در چارچوب اعتقاد و بصیرت جاری شده است و بیش از ۳۰ دستگاه در نهی از منکر جامعه نقش دارند؛ امروز افتخار سازمان مقدس انتظامی این است که با بصیرت و اعتقاد در صحنه حاضر شده و فرمان الهی را بر اساس قانون در کشور اجرا می‌کند.

وی با اشاره به اجرای طرح نور، افزود: طرح نور، اجرای فروع دین و احکام الهی است و امروز مجموعه انتظامی افتخار می‌کند که طرح نور یک کار جهادی و انقلابی است.

دیگر خبرها

  • احکام شرعی | روش تطهیر کف خانه و مانند آن
  • طرح نور یک کار جهادی و انقلابی است
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ اردیبهشت در یزد
  • احکام شرعی | حکم خرید و فروش سگ
  • اوقات شرعی فردا یازدهم اردیبهشت در شیراز
  • جشن تکلیف هزار و ۶۳۰ فرشته زمینی در ملایر
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران اعلام وصول شد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند