Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روز ها با وجود شیوع بیماری کرونا در کشور و تعطیلی مراکز مذهبی اما مردم با روش های دیگری اقدام به برگزاری مراسمات مذهبی می کنند و با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان کمک مومنانه برجسته تر هم شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از   قم فردا، ماه رمضان همواره یک حال و هوای خاصی را در جامعه گسترده می کند در این میان هر ساله روزها و شب های ماه  رمضان در شهر مقدس قم بسیار متفاوت و ویژه است و با توجه به فضای معنوی و مذهبی شهر قم مردم قم علاقه ویژه ای به  ماه رمضان  و اعمال وارد شده در این ماه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در قم مانند بسیاری از شهرهای کشورمان ماه رمضان در میان تمام ماه‌های سال اجر و قرب بسیاری داشت و مردم همان‌طور که خود را برای استقبال از نوروز آماده می‌کردند، رمضان در فرهنگ مردم قم همواره گرامی و بزرگ بود و بهترین ماه سال محسوب می‌شود. مراسم رؤیت، شب قبل از شروع ماه برگزار می‌شد که به آن «شب نیت» می‌گفتند؛ شبی که مردم نیت می‌کردند تا یک ماه بنده خدا باشند.

امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا در جهان که ایران و شهر قم را نیز درگیر کرده و با وجود کنترل خوب هنوز این بیماری در شهر وجود دارد مراسم ها و برنامه های ماه رمضان در قم نیز تحت الشعاع قرار گرفته و برای تبعیت از قانون تجمعات و مراسم های عمومی ماه رمضان در قم تعطیل است.

اما این مسئله باعث نشده است که مردم قم از فضای معنوی ماه رمضان دور شوند و به شکل های مختلف اعمال مستحبی این ماه ر در کنار اعمال واجب آن به جای می آورند.

ترتیل خوانی قرآن در فضای مجازی

سال ها است یکی از این محافل باشکوه و معنوی که توجه ملی و بین المللی را به خود جلب کرده و مورد استقبال واقع شده است جزء خوانی در حرم مطهر حضرت معصومه(س) در ماه رمضان می باشد که به‌عنوان بزرگ‌ترین تجمع قرآنی جهان از آن یاد می شود اما امسال به دلیل شرایط ویژه این محفل باشکوه قرآنی با حضور مردم برگزار نمی شود.

به همین خاطر مردم قم از فرصت فضای مجازی استفاده کرده و محافل قرآنی و جزء خوانی را در بستر فضای مجازی راه اندازی کرده تا در ثواب قرائت جمعی قرآن شرکت کنند.

در زمان های گذشته میان مردم قم رسم بود که در شب های ماه مبارک رمضان برای گذراندن بهتر زمان، به خانه اقوام و آشنایان می رفتند و از احوال یکدیگر جویا می شدند و اقوام و دوستان را به افطار دعوت می کردند که این رسم امسال از طریق فضای مجازی انجام می‌شود.

سنت حسنه دیگری که در میان مردم قم رایج است سنت افطاری دادن است خرما گردانی از دیگر رسوم خوب برای اطعام روزه‌داران است و در مساجدی که قبل از افطار نماز جماعت برپا می‌شد، بعد از اتمام نماز، عده‌ای با در دست داشتن افطاری مختصری مثل خرما، روزه روزه‌داران را باز می‌کردند  با توجه به این مسئله که بنا به هر دلیلی احتمال دارد مردم در طول روز بیرون از منزل باشند و هنگام افطار نتوانند به منزل بروند و در بیرون از منزل باشند یک رسم بسیار زیبا در بین مردم قم افطاری دادن های ساده  در کوچه و خیابان های شهر حتی به اندازه یک خرما و چای   برای روزه دارانی است که بنا به هر دلیلی نتوانستند به منزل برسند.

توزیع سبدهای غذائی در ماه رمضان

امسال که مسئله شیوع بیمار کرونا باعث شده این سنت های حسنه جمعی برای رعایت اصول بهداشتی اجرا نمی شود بسیاری از شهروندان قمی برای ثواب افطاری دادن و دستگیری از نیازمندان بسته های مواد غذایی را به صورت سبدهای غذائی در اختیار نیازمندان و افراد آسیب دیده از کرونا قرار می دهند.

شاهچراغی فرمانده سپاه علی بن ابی طالب(ع) قم در این زمینه اظهار کرد: عملکرد مردم قم در کمک مؤمنانه بی‌نظیر بود حضور مردم قم  در کمک های مومنانه بسیار گسترده بود و اگر همه سازمان ها هم جمع شوند نمی توانند گوشه ای از کمک هایی را که مردم در این مدت انجام دادند را انجام دهند


کمک مؤمنانه که رهبر معظم انقلاب در روز نیمه شعبان به آن اشاره کردند نه تنها در ایام اعیاد نیمه شعبان و ایام شیوع بیماری کرونا کمک حال نیازمندان بود بلکه در ایام ماه رمضان نیز جایگزین مراسم های افطاری ها جمعی در قم شده است.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به تفاوت ماه رمضان امسال با سال‌های گذشته و تعطیلی اجتماعات و اماکن مقدسه گفت: در این شرایط کسب‌وکارهای مردم نیز بدون رونق شده و وظیفه ما در این شرایط این است که فضیلت این ماه الهی را به خوبی بدانیم چرا که ماه رمضان همراه با برکت و رحمت و مغفرت می‌آید.

امام جمعه قم با تاکید بر  نیاز برخی از افراد نیازمند جامعه به کمک و مساعدت دیگر مردم گفت: در استان قم حرکت بسیار خوبی در زمینه کمک به نیازمندان و افرادی که کسب و کار خود را از دست دادند انجام می شود و مردم از فرصت این ماه برای کمک به نیازمندان بیش از پیش استفاده کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فضای مجازی مردم قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۴۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 20 انتشار ویدیویی از یک دختربچه در فضای مجازی و معرفی او به عنوان یک تازه عروس موجی از واکنش منفی افکار عمومی و به خصوص کاربران فضای مجازی و فعالان حوزه حقوق کودک را درپی داشت. رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه برای این خانم به دلیل سوءاستفاده از کودکان و... پرونده‌ای تشکیل شد، گفت: «صفحه اینستاگرامی مذکور نیز با دستور قضایی از دسترس خارج و متهم نیز به همراه پرونده متشکله و برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شد.» این ویدیو را می‌بینید.

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیته امنیت روانی برای برخورد با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب در فضای مجازی
  • تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه
  • اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • راه‌اندازی شورای فضای مجازی در استان بوشهر
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند